Google search

måndag 6 december 2010

Köttfärspaj?

Pajdeg
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl (50 g) flytande matfett
1 dl mjölk

Fyllning
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
0,5 msk raps- eller olivolja
250 g nötfärs
2 msk färsk eller 2 tsk torkad timjan(färsk är godast)
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 tsk salt
svartpeppar
1 st röd paprika
1/2 rödlök
2 st ägg
2 dl mjölk
1 dl riven ost


1. Pajskal: Sätt ugnen på 200°. Blanda samman alla ingredienser till en deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter.

2. Skala och hacka lökarna och vitlök. Värm oljan i en stekpanna och fräs lök och köttfärs.

3. Tillsätt kryddor, tomatpuré och vatten och låt puttra ihop i ca 10 minuter.

4. Skär sellerin i tunna skivor och paprikan i tärningar och blanda i.

5. Smaka av kryddningen och lägg köttfärsröran i det förgräddade pajskalet.

6. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost och häll över. Grädda i ca 30 minuter.

1 kommentar: